معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به گرمسیر بودن مسیر پیاده روی اربعین حسینی (ع) و فراهم بودن شرایط گرمازدگی زوار گفت: زائران برای جلوگیری از گرمازدگی، نوشیدن آب را جدی بگیرند و در مسیر پیاده روی از آب آشامیدنی به مقدار لازم استفاده کنند.
دکتر عبدالجبار ذاکری افزود: زائران برای کم آب نشدن بدن در گرمای مسیر پیاده روی از مصرف نوشیدنیهای گازدار و کافئیندار خودداری کرده، و به جای آن از شربتهای سنتی همچون سکنجبین، خاکشیر و تخم شربتی استفاده کنند.
وی گفت: با توجه به اینکه مصرف یخ و آب بسیار خنک دمای بدن را بالا برده و موجب عطش میشود به زوار توصیه میشود مصرف آب سرد را به حداقل برسانند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان افزود: زوار همچنین برای جلوگیری از کم آب شدن بدن از مصرف شیرینی ها، غذاهای شور، کنسروها، غذاهای سرخ کرده و ادویهها خودداری کرده و مصرف میوه و سبزیجات را جایگزین کنند.
ذاکری هم چنین توصیه کرد: زوار تا حد ممکن از لباسهای گشاد، نخی و خنک استفاده کرده و از همراه داشتن بار اضافه بپرهیزند.
معاون بهداشتیدانشگاه علوم پزشکی هرمزگان استفاده از چفیه، کلاه و عینک در طول مسیر حرکت را نیز توصیه کرد و گفت: بهتر است زوار هر از گاهی چفیه خود را با آب مرطوب کنند.
ذاکری افزود: زائران برای جلوگیری از گرمازدگی در طول روز و گرمای زیاد هوا در موکبها استراحت کرده و عصرها یا شبها به پیادهروی ادامه دهند.
وی گفت: زوار باید در صورت بروز خستگی یا کوفتگی، حرکت در مسیر زیارت را برای ساعاتی متوقف کرده و پس از بهبودی نسبی مسیر خود را ادامه بدهند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان به زوار توصیه کرد: قبل از رفتن به راهپیمایی اربعین، صبحها آب ولرم، آبلیمو و عسل بنوشند و تعدادی لیموترش تازه به همراه داشته باشند تا در صورت عطش یا گرمازدگی از آن استفاده کنند.