به گزارش صدای میناب «سیدمحمدرضا حسینی» در نشست شورای سلامت شهرستان میناب با تاکید بر ضرورت استفاده از گوشتهای دارای مهر و برچسب دامپزشکی اظهار کرد: گوشتهایی که فاقد مهر و برچسب باشند، به صورت غیرمجاز کشتار شدهاند و سلامت آنها تضمینی ندارد.
وی بیان کرد: گوشت دامهای با منشأ تأمین و کشتار نامعلوم و غیرمجاز، میتواند در فصل گرم سال عامل انتقال بیماریهای کشنده از جمله تب خونریزیدهنده کریمه کنگو باشد.
حسینی خاطرنشان کرد: در کشتارگاههای مجاز که نظارت بهداشتی و شرعی روی آنها انجام میشود، لاشهها بعد از ذبح به مرحله پیشسرد وارد میشوند و ۲۴ ساعت بعد از ذبح نیز در اختیار مصرفکننده قرار میگیرند.
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان میناب ادامه داد: این روش ضامن پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو است که در بسیاری از کشتارهای بدون نظارت، این مرحله انجام نمیشود.
وی یادآور شد: هنگام ذبح وضعیت سلامت دام در کشتارگاه، قبل و بعد از کشتار مورد بررسی دامپزشکان قرار میگیرد که در صورت مشاهده علائم بیماریزا از چرخه کشتار و مصرف حذف میشوند اما این مرحله در کشتارهای بدون نظارت و خانگی انجام نمیشود.
حسینی بیان کرد: با توجه به اینکه این بیماری از طریق گزش کنه، تماس با خون، ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل میشود، اراضی برای از بین بردن کنهها سمپاشی شده و توصیه میشود برای از بین رفتن این بیماری، لاشه کشتار به مدت ۲۴ ساعت در اتاق پیشسردکن نگهداری شود.