تاریخ انتشار : 19 مهر 1403 - 18:02

قاچاق سوخت در هرمزگان نیازمند تدابیر کلان و جامع است

قاچاق سوخت در هرمزگان نیازمند تدابیر کلان و جامع است
مهدی میرآبی، نویسنده روزنامه‌نگار، در یادداشت ارسالی برای "صدای میناب"، تصمیم به راه‌اندازی ایست بازرسی موقت در جاده بندرعباس-میناب در مبارزه با قاچاق سوخت را اقدامی بی تاثیر دانسته و خواستار اقدامات کلان‌ و جامع برای حل این معضل شد.

اخیرا رئیس کل دادگستری هرمزگان در خبری اعلام کرده است : «برای کنترل و برخورد با خودروهای شوتی و گازوئیل کش بصورت موقت ایست و بازرسی در باند رفت جاده بندرعباس-میناب راه اندازی می شود.»

این گفته‌ی آقای قهرمانی زمانی مطرح می‌شود که حادثه چند روز پیش منجر به فوت سه عضو یک خانواده شد. و گویا این تصمیم در راستای کنترلِ بیشتر جاده‌ها و جلوگیری از ناامنی و کاهش تلفات قرار است صورت بگیرد. واقعیت این است که به گمان من چنین اقدامی که اسم «موقت» هم روی آن است هیچ تأثیری بر کند شدن حمل سوخت و بازگشت آرامش و امنیت به جاده‌ها نخواهد داشت.

این یک قاچاق معمولی نیست. عقبه‌ای به بلندیِ دو دهه دارد و به شکل سیستماتیک و سازمان یافته رواج دارد. بطوری که همه از آن نان می‌خورند! در کل جغرافیای هرمزگان و محدوده‌ی تردد این ماشین‌های شوتی ده‌ها پاسگاه و ایست‌وبازرسی (نه موقت بلکه دائم.) وجود دارد، حالا یکی هم به آن‌ها اضافه شد. این پاسگاه هم همان کاری را انجام می‌دهد که بقیه ایست‌وبازرسی‌ها دارند انجام می‌دهند. غیر از این است؟

بنابراین با دایر نمودن یک پاسگاه و بازرسی نمی‌توان مانع و سد راه قاچاق‌چیان شد. به عبارت دیگر امنیت مردم با تصمیماتی از این قبیل تضمین نمی‌شود. این مشکلِ خانمان سوز که شبیه استخوان در گلوست نیاز به تدبیر و تصمیم در سطح کلان دارد. تصمیمی فراتر از استان _در سطح وزیران و نمایندگان ملت_ با روشی کاملاً هوشمندانه، مطالعه شده و کارشناسی، که از یک سو با شفاف سازی قیمت سوخت و تغییر بهای آن همراه باشد و از طرفی شرایط مردمِ مرز نشین از سهم و سوختی که حق‌شان است لحاظ شود.

بخوانید :  راه اندازی ایست و بازرسی در جاده بندرعباس -میناب

باید تک‌تک نمایندگان مردم شهرهای هرمزگان همراه با استاندار، نماینده ولی‌فقیه و افرادی از جنس آقای قهرمانی بسیج شوند، صدای مردم باشند و به دولت فشار بیاورند تا برای این معضل فکر عاجلی بکند. هر تصمیمی که باشد باید هرچه زودتر عملیاتی شود تا جلوی این حد از مرگ‌ومیر و خانه خراب شدن مردم گرفته شود. مسئولین اگر آب دست‌شان است باید زمین بگذارند و به این وضع جهنمی و ویرانگر یک‌بار برای همیشه پایان دهند.

باور کنید نوشتن در این مورد از بس تکرار شده که من را هم ناامید و آزرده و افسرده کرده است. این‌ها جان و جسم «انسان» است که در جاده‌ها زنده‌زنده می‌سوزند نه چیز دیگر!

مهدی میرآبی
نویسنده و روزنامه‌نگار

لینک کوتاه : https://sedayeminab.ir/?p=14377
  • کد خبر : 14377
  • نویسنده : مهدی میرآبی
  • منبع خبر : صدای میناب
  • 1004 بازدید
  • ۴ دیدگاه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 4در انتظار بررسی : 0
  1. مگه میشه نیروانتظامی،سپاه،بسیج‌ووووونتوننن اینارو جمع کنن ده نفر پولدار میشه هزار نفر بدبخت ،ایران هشت سال با چنتا کشور جنگ کرد شکستش داد اونوقت نمیتونه سوختبرا رو جمع کنه؟؟؟.این سوال یکی جواب بده

  2. با سلام چرا باید سوختبر جمع بشه؟؟؟؟؟؟
    سوختبر و خریداران و فروشنده گانه سوخت همگی در خدمت جامعه هستند و کاری نیک و سودآور را برای مردم و کشور انجام میدهند، این دولت و نیروهای انتظامی است که با مزاحمت برای مردم سوختبر
    و … باعث سوختن جوانان میشود مگر سوختبر سوخت را مفتکی به خارجیها می‌فروشد؟ نه خیر پول آن را به کشور برمیگرداند و به سر سفره مردم می آورد ، باید جلوی اختلاس گران و آنهایی که سوخت و سرمایه و صلاح های این کشور را به صورت مجانی به بیگانگان میدهند گرفته شود،
    باید به تمام کسانی که میخواهند در کار تجارت سوخت باشند مجوز داده شود و برایشان برنامه ریزی شود تا در کمال امنیت این کار را انجام دهند و سهم دولت را هم از این تجارت بدهند، بیایید نگاهتان را عوض کنید چهل ساله که با دستور دادن وزورگویی می‌بینید که هیچ مشکلی حل نمیشود فقط بساط ریا کاری و رشوه خوری و فساد را پرورش میدهید تاکی میخواهید برای مردم و برای کشور هزینه های مالی و جانی بتراشید؟ سوختبر ی که حمل مواد مخدر و قاچاق کالا نیست که ضرر به تولید و به سلامت مردم برساند

  3. نیروی انتظامی تو یک هفته میتونه قاچاق سوخت رو متوقف کنه ولی نمیخوان،مگه میشه یک کشور قدرتمندی مثل ایران که هشت سال با چنتا کشور جنگ کرد نتونه چنتا سوختبرو جمع کنه مخصوصا شهرستان میناب که بیشتر سوختبرا در بندر تیاب وکلاهی وگرکان وکوهستک هست

  4. اگه بخوان تو یک هفته جمع میکنن مگه بندر تیاب وکلاهی ،گرکان،کوهستک چقدر جمعیت داره که نتونن جمشون کنن ،اطراف بندر تیاب نمیشه با خانواده بری یهو ۶۰۰تا ماشین از خاکی مثل حیوون میان تو خیابون

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب‌ها