حجتالاسلام والمسلمین محسن ابراهیمی در دیدار با دست اندرکاران نهمین جشنواره شکرگزاری انبه و یاسمین گل اظهارداشت : نیاز هر جامعه ای است که بتواند آن فرهنگ اصیل و بومی خود را حفظ کند و سنتهای و آداب و رسومی که از گذشتگان ما از همان زمان اسلام تا کنون وجود داشته است و ارزشمند هستند را حفظ و یا توسعه دهیم .
امام جمعه میناب افزود: در زمان ائمه هم به ترویج برنامه فرهنگی اشاره شده است و اسلام هم این برنامه ها را به رسمیت شناخته است تا در حفظ آن کوشا باشیم .
رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان میناب یادآور شد: حفظ سنتها و آداب و رسوم مردم این منطقه اعم در شادی و یا عزای کار بسیار مثبتی است و ممکن است که برخی از جوانان هم این برنامه ها را نپسندند وبا آن مخالفتهایی هم داشته باشند ، اما این سنتهای نباید به فراموشی سپرده شوند بلکه در احیای این سنتهای و آداب رسوم که ریشه در فرهنگ مردم منطقه دارند کوشا باشیم .
خطیب جمعه میناب افزود: برگزاری این جشنواره های فرهنگی و با نشاط می توان در زمینه های اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی گره زد اما گره زدن این جشنواره به گروه های حزبی و جناحی و انتخاباتی خط قرمز برگزار کننده باشد که در صورت انجام اولین ضربه را خود جشنواره خواهد خورد .
وی بیان داشت: دعوت کردن از افراد و نمایندگان سابق و فعلی و سیاسیون استان و شهرستان مانعی ندارد ، اما اگر این برنامه ها به گونهای برگزار شود که دخالت احزاب و جماعت و سیاسیون در آن مشهود شود با مشکل مواجه خواهد شد .
شهردار شهر میناب در خصوص برگزاری نهمین جشنواره شکرگزاری انبه ویاسمین گل اظهار داشت: جشنواره انبه ویاسمین گل که نهمین سال از برگزاری آن درحال برنامه ریزی است ، سعی کردیم که ساز وکارهای اجرای این جشنواره طوری تعریف شود تا با کمترین حاشیه وبا بهترین محتوا از نظر برنامه های فرهنگی واجتماعی واقتصادی برگزار شود.
حبیبالله سهرابی خاطرنشان کرد: در اجرای این جشنواره پشتیبانی و راهنمایی شما می تواند در بهتر برگزار کردن جشنواره کمک کند ، تا علاوه بر حل نواقص در سال گذشته در ابعاد مختلف بتوانیم کاررا پیش ببریم و از طرفی چون این جشنواره مصادف با عید غدیر شده است برای ایجاد نشاط اجتماعی هم برای مردم برنامه ریزی شود.
عبدالعلی زائری دبیرنهمین جشنواره شکرگزاری انبه ویاسمین گل گفت: سال۹۳ در شورای شهر به این نتیجه رسیدیم که شهر میناب در بعد فرهنگی واجتماعی به نیازمندی هایی احتیاج دارد و از طرفی کمبودها وخلاء هایی هم دراین زمینه احساس می شد که به فراموشی سپردن آئین ها وسنت های مردم این شهر در گذشته ارتباط داشت.
زائری عنوان کرد: احساس کردیم که این خلاء ها به بعد فرهنگی و آداب وروسوم مردم شهر ما در آیند ه ضربه خواهد زد که در آن زمان با برگزاری این جشنواره برای حفظ سنتها وهمچنین در بعد اقتصادی حمایت از کسب وکارها ومشاغل خانگی در حوزه فرآوردهای محصولات انبه به مردم کمک شود.
دبیرنهمین جشنواره انبه ویاسمین گل گفت : برگزاری این جشنواره بهانه ای برای حفظ وزنده نگه داشتن آئینها وسنتهای مردم در گذشته شد که نتایج خوبی هم به همراه داشت ، که اکنون در زمینه فرهنگی وهنری می توان جایگاه بالای هنرمندان سرود ونمایش شهرستان در کشور ویا اجرای های زیبای آنها در شبکه های صدا وسیما اشاره کرد.
وی در خصوص نوع حجاب وعفاف مردم این منطقه که میراث مادران ما است خاطرنشان کرد: در حال حاضردر شهرستان میناب خانواده ها دیگر زبان و پوشش مادری خود را به فراموشی می سپارند وبا صحبت کردن با زبان فارسی با فرزندان گویش مادری خود را که همان «مینابی» است را کمرنگ کرده اند.
زائری افزود: پوشش مادری ما که برگرفته از حجاب کامل وسنت وفرهنگ مردم این منطقه است با روی کارآمدن مدهای جدید برای دختران ما درحال از بین رفتن وشناخته شده نیست.
وی با باین اینکه حضوریک چهره علمی وبا دانش در جایگاه امام جمعه شهرستان وشهرداری که در طول این سالها مردمی بودن اثبات رسیده وهمیشه درهرجایی که نیاز بوده در کنار مردم شهرخود ایستاده است گفت : امید واریم که با حمایتهای شما بتوانیم این جشنواره را با شکوه وآبرومندانه برگزار کنیم که بیشترین هدف در این دوره ثبت ملی کردن این جشنواره است که می تواند در زمینه حفظ وآداب ورسوم وسنتهای مردم این شهرستان کمک کند.
باسلام خدمت همشهریان ومسئولین عزیز
من خودم مینابیم به نظر من اگه جمش کنید بهتره
یشب رفتم ولی بیشتر حاضران یا بد حجاب یا کولن نداشتنش منظورم حجابه
اگر نظارت داشته باشه خوبه ولی کو