در نشست ستاد بازآفرینی شهری، گلپایگانی معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: نام، هویت و تصویر ذهنی از یک محله، مقدمه نوسازی آن است. محلاتی که اعتبار اجتماعی بالاتری دارند، روند نوسازی در آنها سریعتر پیش میرود. از سوی دیگر تامین سرانههای خدماتی و ایجاد شبکههای دسترسی مناسب، مؤلفههایی کلیدی برای موفقیت بازآفرینی هستند.
در ادامه گلپایگانی از تخصیص ۷۰ درصدی قیر رایگان برای معابر خاکی محلات هدف در هرمزگان خبر داد و گفت: در قالب برنامهای سهساله تلاش داریم تا هیچ کوچهای در این محلات بدون آسفالت باقی نماند. وی از شهرداریها خواست با آمادگی کامل برای زیرسازی معابر، از این فرصت استفاده کنند.
وی همچنین با اشاره به الزامات برنامه هفتم توسعه گفت: باید سالانه چهار درصد از بافتهای فرسوده کشور کاهش یابد و برای تحقق این هدف، همکاری همهجانبه دستگاههای عضو ستاد بازآفرینی شهری ضروری است.
دبیر ستاد بازآفرینی شهری در پایان با تاکید بر اهمیت توجه به بافتهای تاریخی در طرح بازآفرینی خاطرنشان کرد: هر شهر متناسب با ویژگیهای فرهنگی و تاریخی خود باید سیاستهای بومی تدوین و اجرا کند. شرکت بازآفرینی شهری آمادگی دارد در شهرهایی که دارای محدودههای تاریخی گسترده هستند، به طور ویژه وارد عمل شود.
گفتنی است ۱۱ شهر استان هرمزگان دارای بافت فرسوده هستند که در این میان، ۴۳ درصد از سطح شهر بندرعباس را این نوع بافتها تشکیل میدهد. همچنین شهرهای میناب و بندرلنگه نیز با چالشهای جدی در این زمینه مواجهاند.