حامد حسن زاده خانکهدانی در تشریح تولید بادمجان سفید در هرمزگان بیان داشت: در راستای اجرای پروژه ملی ارزیابی سازگاری و پایداری لاینهای جدید بادمجان سفید در کشور، ۹ لاین جدید بادمجان سفید که به همت محققین بخش تحقیقات سبزیهای زراعی و حبوبات آبی مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر تولید شده است، همراه با یک رقم تجاری بادمجان سفید، طی یک آزمایش دو ساله در ایستگاه تحقیقات کشاورزی میناب مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
بنا به اظهارات حسن زاده خانکهدانی، این پروژه در شهریورماه ۹۹ با تولید نشاء آغاز و پس از انتقال نشاءها به زمین اصلی در مزرعه تحقیقاتی ایستگاه تحقیقات کشاورزی میناب، هماکنون در مرحله برداشت محصول است.
حسن زاده بیان داشت: در این پروژه، لاینهای مورد بررسی از نظر صفات مختلف نظیر عملکرد، تحمل به شرایط محیطی و صفات کمی و کیفی میوه با هم مقایسه و در نهایت لاینهای برتر جهت انجام آزمایشهای تحقیقی-ترویجی و معرفی رقم انتخاب خواهند شد.
وی افزود: با معرفی ارقام برتر بادمجان سفید تولید داخل، کشور از واردات بذر بادمجان سفید بینیاز خواهد شد.
حسن زاده اظهارداشت: از مهمترین مزایای بادمجان سفید نسبت به بادمجان معمولی، میتوان به عدم وجود مواد حساسیتزا در بافت میوه آن اشاره کرد. برخی افراد به بادمجان معمولی حساسیت داشته و قادر به مصرف بادمجان نیستند. این حساسیت در استفاده از بادمجان سفید وجود نداشته و این افراد میتوانند بدون عوارض از این نوع بادمجان استفاده کنند.