بارها گفته می شد که کودکان دلیل مقاوم بودن سیستم ایمنی بدن در برابر بیماری واگیر بویژه کووید۱۹ مقاوم هستند و کمتر دچار این بیماری می شوند لذا بسیاری از خانواده ها هم نسبت به این موضوع اهمیت نمی داده و درهمین روزهای کرونایی در هرمحفل ومجلسی کودکان خود را به همراه می آورند.
کودکی که در بندرعباس فوت شد ،همراه با خانواده در مجالسی بود که بدون در نظر گرفتن فاصله اجتماعی، بزرگان خانواده دورهم جمع شده بودند وهمین موضوع باعث شد تا کرونا از یک نفر به چند نفر منتقل شود و این دختر بچه زیر ۱۰ سال را هم گرفتار کرد که پس از بستری در بیمارستان وتلاش پزشکان و پرستاران از مرگ نجات نیافت.
کرونا در کودکان را جدی بگیرید
مدیر شبکه بهداشت و درمان بندرلنگه دراین باره گفت: ابتدا تصور می شد ویروس کرونا در کودکان تاثیر چندانی ندارد، اما گذشت زمان و آمارها نشان داد که ویروس در حال تغییر شکل است و نحوه مبتلا شدن افراد را نیز تغییر داده است.
دکتر عاقل افزود: به واسطه تماس بیشتری که کودکان با محیط اطراف و اجسام دارند، والدین باید نقش کودکان در شیوع و کنترل این بیماری را بیشتر و مهمتر از قبل در نظر بگیرند زیرا بیماری کووید ۱۹ سن وجنس نمی شناسد.
راه حل مبارزه با کرونا ، آگاهی، مشارکت وهمبستگی
فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان بیمارستان کودکان بندرعباس دراین باره گفت: راه حل مبارزه با کرونا آگاهی، مشارکت، همبستگی است برای پیشگیری از ابتلا به کووید-۱۹ دراین باره می گوید: در استان هرمزگان از نظر شیوع ویروس کرونا در وضعیت قرمز و خطرناکی هستیم لذا راه حل مبارزه با کرونا ، آگاهی، مشارکت وهمبستگی است.
دکتر علیرضا مویدی افزود: قدرت سرایت ویروس بسیار زیاد و بسبار کشنده است ،کارکنان درمانی تحت فشار و خسته هستند ، درمان شناخته شده ای هم برای این ویروس وجود ندارد پس همه باید دست به دست هم دهیم و کمک کنیم تا این شرایط سخت را با کمترین تلفات پشت سر بگذاریم
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ادامه داد: مهمترین اقدامی که همه می توانیم انجام دهیم و راه مشارکت همگانی این است که تا اطلاع ثانوی از خانه خارج نشویم و در منزل بمانیم و در صورت ضرورت به خروج از منزل، حتما از ماسک استفاده کنیم.
کرونا تمامنشده است
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی نیز گفت:خیلی از مردم فکر می کنند کرونا تمام شده؛ در صورتیکه خیلی جاها وضعیت بدتر شده ،وضعیت کنونی به دلیل ابن است که مردم فاصله گذاری اجتماعی را رعایت نمی کنند و بدون ماسک بیرون می روند.
دکتر فاطمه نوروزیان افزود:این افراد نه به فکر خودشان هستند، نه دیگران و نه کادر درمان که در حال پرپر شدن هستند بنا براین در مهمانی و دورهمی شرکت نمی کنیم، تا وظیفه انسانی خود را انجام داده باشیم.
جان باختن کودک ۱۰ ساله هرمزگانی براثر کرونا
وی ادامه داد: یک کودک ۱۰ ساله هرمزگانی روز گذشته بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داد که سابقه هیچگونه بیماری زمینهای نداشته است.
وی تصریح کرد: حال با جان باختن این کودک زنگ خطر برای خانوادههای هرمزگانی به صدا در آمده و کلیشه ابتلا نشدن و آثار وخیم در این افراد در هم شکسته و بایستی خانوادهها با حساسیت بیشتری نسبت به حفظ جان کودکان خود و پیشگیری از ابتلا فرزندان خود به این ویروس تلاش کنند.
از حضور کودکان در اماکن عمومی و برخورد آنها با افراد سالمند جلوگیری شود
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در کشور اعلام کرد:گرچه بروز علائم کرونا در کودکان کمتر است، اما آنها میتوانند در انتقال بیماری موثر باشند.
دکترسیما دکتر سادات لاری افزود: والدین از حضور کودکان در اماکن عمومی و پر ازدحام و برخورد آنها با افراد سالمند (پدربزرگ و مادربزرگها) و کسانی که دچار بیماریهای زمینهای هستند، جلوگیری کرده و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند.
وی ادامه داد: جوانان و کودکان علاوه بر اینکه خودشان باید نکات بهداشتی را رعایت کنند، باید به فاصله گذاری فیزیکی با سالمندان هم توجه کرده و در صورت خروج از منزل حتما از ماسک استفاده کنند.
وی یاد آور شد: یافتههای علمی جدید نشان میدهد که ماسک مهمترین راهکار برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا است و حتی ماسکهای خانگی هم برای پیشگیری از ابتلا به کرونا موثر خواهد بود. از افراد سالمند و کسانی که بیماری زمینهای دارند هم میخواهیم بیشتر مراقب باشند و از ترددهای غیرضروری خودداری کنند.