لگیمات یک نوع شیرینی مشابه شیرینی بامیه و کمی متفاوت است، این شیرینی بسیار خوشمزه در ماه مبارک رمضان در هرمزگان طرفدار بسیاری دارد
لگیمات یک شیرینی عربی است که اصل آن مربوط به کشور کویت بوده اما در حال حاضر این شیرینی محلی در استان های جنوبی مانند خوزستان، بوشهر و هرمزگان رونق دارد؛ این شیرینی خوش طعم در شهرستان های پارسیان، بندرلنگه، قشم، خمیر، بندرعباس و بستک پای ثابت سفره افطاره روزه داران است که زنان روستایی در ماه رمضان آن را می پزند.
پخت این شیرینی و گذاشتن آن سر سفره های افطاری در مسجد و مکان های مذهبی روزه داران از برنامه های ویژه مردم این دیار در ماه مبارک رمضان است و نمونه و نماد واقعی از دوستی و محبت بین خانواده های استان هرمزگان است.
لگیمات از لقیمات که جمع لقمه است می آید و معنای لقمه لقمه را هم می دهد؛ لقمه هایی از خمیر آرد و تخم مرغ و شکر که با شیره رطب نخل یا عسل آغشته می شود.برای تهیه این شیرینی موادی چون یک لیوان آرد سفید، یک عدد تخم مرغ، سه قاشق مرباخوری آرد برنج، یک قاشق مرباخوری پکینگ پودر، یک قاشق غذاخوری مایه خمیر فوری، یک قاشق غذاخوری ماست و آب به مقدار لازم ضروری است.
نکات تهیه شیرینی لگیمات :
- برای تزیین لگیمات ها میتوانید از خلال پسته و یا خلال بادام استفاده کنید.
- اگر دوست دارید لگیمات شما بافتی نرم داشته باشد می توانید نصف فنجان ماست چکیده به مایه لگیمات اضافه کنید. اضافه کردن ماست باعث می شود بافت لگیمات نرم و لطیف شود و بدون ماست کاملا ترد و شکننده می شود.