خلیل حیدری در نشستی با خبرنگاران و فعالان رسانه ای در میناب با بیان این که صید و صیادی در جنوب، هم به واسطه پدیده شوم قاچاق سوخت که موجب نابود شدن آبزیان و تخریب زیستگاه های آنان شده و هم به واسطه برخی مشکلات دیگر دچار چالش هایی شده، افزود:قریب به دو دهه است که پرورش آبزیان به سمت پرورش در خشکی آمده و این موضوع نیز مشکلاتی به همراه دارد که در همین راستا برخی سال ها تولید خوب بوده و در برخی سال ها نیز کاهش یافته است.
وی از احداث زیستگاه های مصنوعی در میناب خبرداد و اظهار داشت:این زیستگاها با هدف احیاء، ترمیم و حفاظت از زیستگاه ها و محیط های طبیعی، برداشت قانونمند و توسعه پایدار در محل های تخم ریزی آبزیان و بر مبنای سفارش پژوهشکده اکولوژیک احداث می شوند.
حیدری گفت:احداث زیستگاه های مصنوعی در راستای حفظ معیشت صیادان و همچنین تقویت و پایداری ذخایر استراتژیک صورت می گیرد.
رئیس اداره شیلات میناب در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این مطلب که رعایت شیوه نامه های بهداشتی و فنی تکثیر و پرورش میگو به سود مزرعه داران است، بر رعایت این شیوه نامه ها و ارتقا مدیریتی در مزارع پرورش میگو تاکید کرد و اظهار داشت:بیماری AHPND یا نکروز حاد هپاتوپانکراس، که در برخی مزارع پرورش میگو شیوع پیدا کرده یک عفونت باکتریایی جدید است ولی در حال حاضر این بیماری کاهش یافته است.
این مسئول از تغییر اقلیم جهانی و تغییر شرایط زیست محیطی به عنوان یکی از مشکلات حوزه پرورش آبزیان به ویژه میگو نام برد و اضافه کرد:پایش های صورت گرفته بیانگر این است که هر ساله دمای آب افزایش یافته که این باعث رشد باکتری و در نتیجه افزایش عوامل بیماری زا هم می شود.
حیدری همچنین با ذکر این مطلب که شیلات در زمینه فعالیت های شیلاتی به دنبال وضعیت بهتر است، افزود:سفرهایی که توسط کارشناسان انجام می شود و ارتباط آنان با متخصصان در خارج کشور، برای انتقال تجارب و ایجاد تحول در حوزه فعالیت های شیلاتی است.
وی در ادامه با بیان این که شهرستان میناب با سه هزار هکتار مزرعه پرورش میگو و ۷۰ درصد تولیددر سطح استان، رتبه نخست تولید میگوی پرورشی هرمزگان را دارد، گفت:اگر اراضی منطقه کرگان به آن اضافه شود مزارع پرورش میگو در میناب به پنج هزار هکتار می رسد.
رئیس اداره شیلات میناب گفت:میگو میناب که در مزارع پرورش میگو بندر تیاب تولید می شود یک برند جهانی است به گونه ای که فرانسه در دنیا کشوری است که در زمینه واردات محصولات کشاورزی بسیار حساسیت دارد ولی میگوی میناب بسیار مورد پسند این کشور است.
وی از برداشت هفت هزار تن میگو در میناب طی سال گذشته خبرداد و افزود:در حال حاضر عمده محصولات میگو از میناب به کشور روسیه و در زمینه تازه فروشی نیز به امارات متحده عربی ارسال و صادر می شود.
حیدری ادامه داد:امسال با توجه به این که ۶۰ درصد مزارع بیشتر زیر کشت نرفته پیش بینی می شود پنج هزار تن میگو در میناب برداشت شود.
وی همچنین گفت:۸۰ درصد لنج های میگو گیر استان هرمزگان نیز متعلق به صیادان شهرستان میناب است.