تاریخ انتشار : 01 مهر 1404 - 23:59

میناب، شهری که پس از ۹۰ سال همچنان گرفتار زیرساخت ها و بی نظمی ها است

میناب، شهری که پس از ۹۰ سال همچنان گرفتار زیرساخت ها و بی نظمی ها است
علی ذاکری، خبرنگار و فعال رسانه‌ای در یادداشتی ارسالی به «صدای میناب»، به ضعف زیرساخت‌ها ، نبود برنامه‌ریزی مدون شهری و تمرکز نامتناسب امکانات در بلوار امام خمینی و مناطق خاص شهر اشاره کرده است که موجب نابرابری در دسترسی به خدمات و تشدید مشکلات ترافیکی شده است.

میناب شهری است که بیش از ۹۰ سال از ارتقای آن به جایگاه شهری می‌گذرد، امروز با انبوهی از مشکلات و چالش‌های اساسی در ابتدایی‌ترین امکانات دست و پنجه نرم می‌کند.

ضعف زیرساخت‌ها، فقدان برنامه‌ریزی مدون برای توسعه و بی‌نظمی شهری، سایه‌ای سنگین بر سر این شهر افکنده و کیفیت زندگی ساکنان آن را تحت تأثیر قرار داده است.

یکی از بارزترین مشکلات، عدم توزیع عادلانه خدمات شهری و تمرکز نامتناسب امکانات در نقاط خاص شهر است.
به گونه‌ای که بخش قابل توجهی از ساختمان‌های پزشکان، مطب‌ها، داروخانه‌ها و حتی طلافروشی‌ها در یک محدوده خاص، به ویژه بلوار امام خمینی (ره) که شاهرگ حیاتی شهر محسوب می‌شود، متمرکز شده‌ و این تمرکز نه تنها موجب نابرابری در دسترسی به خدمات می‌شود، بلکه به تشدید معضلات ترافیکی و گره ترافیکی در این منطقه دامن زده است.

خیابان‌های میناب، به ویژه در ایام پرتردد مانند بازگشایی مدارس، توانایی پاسخگویی به حجم فزاینده خودروها را ندارند.
توسعه زیرساخت‌های شهری متناسب با رشد شهر نبوده و این ناتوانی در زیرساخت‌ها، به معضلی مزمن تبدیل شده و اتلاف وقت و هزینه شهروندان را به دنبال دارد.

قفل شدن خیابان‌ها در مناسبت‌های مختلف، گواهی بر این ادعاست که شبکه جابه‌جایی شهری، یکی از عناصر کلیدی در طراحی و برنامه‌ریزی شهری به شمار می‌رود ولی متاسفانه تا کنون در میناب به درستی مدنظر قرار نگرفته است.

در کنار مشکلات زیرساختی، حضور کمرنگ پلیس راهور در سطح خیابان‌های شهر، به ویژه محدوده‌های شلوغ و پر ترافیک، و استقرار محدود آن‌ها در نقاطی خاص، بر وخامت اوضاع افزوده است چرا که این پراکندگی نامتوازن نیروهای پلیس راهور، نه تنها در برقراری نظم و امنیت شهری مؤثر نیست، بلکه احساس ناامنی و بی‌قانونی را در سایر نقاط شهر تشدید می‌کند.

بخوانید :  پایان خاموشی‌ها در هرمزگان اعلام شد

به عقیده نگارنده، رشد جمعیت و افزایش ساختمان‌ها و امکانات، نیازمند برنامه‌ریزی شهری متناسب با این تغییرات است و مدیریت شهری می‌بایست با نگاهی آینده‌نگر، به بازنگری در برنامه‌های توسعه بپردازد و با ایجاد دسترسی آسان و عادلانه به خدمات، عدالت شهری را محقق سازد.

پر واضح است که سیل مهاجرت‌ها و رشد فزاینده شهرنشینی و پیچیدگی‌های ناشی از آن، کنترل و هدایت شهرها به امری حیاتی بدل شده است، امری که بدون برنامه‌ریزی صحیح و توجه به عناصر بنیادین مانند عدالت در توزیع خدمات، توسعه متوازن، شبکه حمل و نقل و حضور مؤثر پلیس، جز ایجاد چالش‌های بیشتر، نتیجه‌ای در بر نخواهد داشت.

مردم و شهروندان مینابی با معضل گره ترافیکی دست و پنجه نرم می‌کنند و به وضوح پیداست که توسعه زیرساخت‌های شهری متناسب با رشد شهر نبوده است.

شهر و امکانات آن امانتی است در دست ما که باید آن را چند صباح دیگر به آیندگان و فرزندانمان تحویل دهیم و از این رو وظیفه مسئولان و متولیان در حوزه برنامه ریزی شهری بسیار مهم و خطیر است.

در نهایت، میناب نیازمند یک تحول اساسی در رویکرد مدیریتی و برنامه‌ریزی شهری است تا بتواند از چالش‌های کنونی عبور کرده و به شهری توسعه‌یافته، کارآمد و عادلانه برای همه شهروندان تبدیل شود، به امید آن روز.

لینک کوتاه : https://sedayeminab.ir/?p=18318
  • کد خبر : 18318
  • نویسنده : علی ذاکری
  • منبع خبر : صدای میناب
  • 754 بازدید
  • ۲ دیدگاه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 3در انتظار بررسی : 0
  1. واقعا همینطوره و هنوزم هیچکدوم از مسولان تو فکر این شهر نیستن.خدا نکنه غروب کارت بیفته به سمت میدان شهدا یا ساختمان پزشکان و این مسیر طلافروشی ها گرفتار میشی

  2. تازه کندن جادهها درست نکردن چاله چوله‌ها رو نگفتی.یه تفریحگاه واسه جوونا در کل شهر نیست.نهایت یه پارکی باشه که بری توش قدم بزنی.خیلی عقبه میناب در این موارد.خیلی

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب‌ها