تاریخ انتشار : 01 خرداد 1404 - 18:16

فتح قله اورست توسط کوهنورد هرمزگانی

فتح قله اورست توسط کوهنورد هرمزگانی
رحیم اژدری، کوهنورد هرمزگانی، موفق شد با فتح قله اورست، بلندترین قله جهان، نام خود را در فهرست طلایی فاتحان این قله ثبت کند و مدال طلای جهانی این رشته را از آن خود نماید.

رحیم  اژدری،  کوهنورد هرمزگانی موفق شد به قله اورست بلندترین قله جهان صعود کند  و صاحب مدال طلای جهان در این رشته شود.

وی داوطلبانه با هزینه شخصی خود و با هماهنگی هیات کوهنوردی هرمزگان و فدراسیون مجوز شرکت را در این برنامه را اخذ و موفق به صعود به قله اورست شد.

قله اورست یا بام دنیا در رشته‌کوه هیمالیا واقع شده است و مرز بین نپال و منطقه خودمختار تبت در چین را تشکیل می‌دهد. در نپال، این قله با نام محلی «ساگارماتا» شناخته می‌شود که به معنای «پیشانی آسمان» است. در تبت نیز به آن «چومولونگما» یا «الهه مادر زمین» می‌گویند.

قله اورست ارتفاع بسیار زیادی دارد. ارتفاع آن، ۸۸۴۸.۸۶ متر است که آن را به بلندترین قله جهان تبدیل کرده است. این ارتفاع در سال ۲۰۲۲ توسط نهادهای رسمی در نپال و چین مجددا اندازه‌گیری و تایید شد. فرایند اندازه‌گیری ارتفاع قله اورست بسیار پیچیده است و از فناوری‌های مدرنی مانند GPS و ژئودزی ماهواره‌ای استفاده می‌شود. این ارتفاع فوق‌العاده باعث شده تا قله اورست به یک هدف دست‌نیافتنی برای بسیاری از کوهنوردان تبدیل شود.

بخوانید :  ارتقاء توکهور و هشتبندی به شهرستان در مراحل پایانی تصویب قرار دارد
لینک کوتاه : https://sedayeminab.ir/?p=16875
  • کد خبر : 16875
  • نویسنده : صدای میناب
  • منبع خبر : صدای میناب
  • 169 بازدید
  • بدون دیدگاه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب‌ها