مسعود بارانی مدیرکل شیلات هرمزگان امروز افزود: متاسفانه عده ای سود جو ومنفعت طلب با ابداع روش صیدی به عنوان روش صید شب چراغی اقدام به صید انبوه آبزیان نموده و گله های ماهی را در اندازه های کوچک و غیر تجاری صید می نمایند که این روش در شب ها و با استفاده از نور چراغ گله های ماهی در هر اندازه و سنی را به دام می اندازد.
وی با بیان اینکه شیلات هرمزگان با تمام توان و تجمیع همه نیروهای یگان حفاظت منابع آبزیان شیلات استان اقدام به مقابله با این روش مخرب صید خواهد کرد، خاطر نشان شد: در صورت تداوم صید شب چراغی و با توجه به فراگیر شدن این نوع صید توسط سودجویان بی شک لطمه و آسیب های جبران ناپذیری به ذخایر آبزیان وارد خواهد آمد.
بارانی با اشاره به اینکه در حال حاضر یگان حفاظت منابع آبزیان شیلات هرمزگان با وجود کمبود نیروی انسانی بیش از ۹۰ درصدی، کمبود اعتبارات جاری و مشکلات لجستیکی خوشبختانه گام های بزرگ و اقدامات خوبی به نسبت توان اجرایی خود داشته است گفت: یقیناً وضعیت ذخایرآبزیان با وجود صید شب چراغی به شدت تحت فشار است و شیلات نیز با توجه به هجمه وارده توان مقابله لازم را ندارد و نیاز است دستگاه های اجرایی، نظامی و دریایی بنا بر حفظ منافع ملی به این مهم ورود نمایند.
همچنین مردم عزیز و جامعه صیادی سخت کوش استان و بهره برداران این حوزه که همواره دلسوز واقعی منابع آبزی هستند لازمست همکاری لازم با مبادی قانونی و اجرایی ذیربط برای مقابله با این روش صید غیر مجاز و سایر روشهای صید غیر استانداردی که منجر به آسیب ذخایر می شوند، داشته باشند.
گفتنی است در صید “شبچراغی”، نورافکن های پر قدرت به عمق آب تابانده می شود که نور شدید منعکس شده، باعث تجمع ماهیان ریز و درشت در اطراف شناور می گردد. پس از آن شناور دومی با بهره گیری از تور پرساین محاصره ای تمامی ماهی های تجمع کرده در زیر نور را جمع آوری میکند. گاهی برای هر بار تور ریزی بالغ بر چند تن از انواع شیر ماهی های ریز و یا دیگر انواع ماهیان در دام صیاد متخلف افتاده و حتی ممکن است تور اندازی در طول یک شب چندین بار تکرار شود.
در این روش بی رحمانه و ریشه انداز صیادی، هیچ گونه شانسی برای فرار ماهی ها وجود ندارد و انواع مختلف ماهی بالغ و نابالغ به شکل ناباورانه ای مورد کشتار قرار می گیرند.