بهار ۱۴۰۰ در هرمزگان با روزهای سیاه کرونایی آغاز شده و وضعیت آبی و کم خطر بسیاری از شهرها را به قرمز و پر خطر تبدیل کرده است.
در این بین افراد بسیاری به ویروس کرونا از نوع جهش یافته انگلیسی مبتلا شده و یا در بیمارستانهای استان بستری و تحت مراقبت قرار دارند و یا در منازل خود در قرنطینه خانگی به سر میبرند.
آنطور که از آمارهای رسمی بر میآید در حال حاضر ۴۲۰ بیمار کرونایی در بیمارستانهای استان بستری هستند که وضعیت ۶۷ نفر نامناسب بوده و در بخش آیسییو تحت مراقبت قرار دارند و وضعیت ۱۰ نفر وخیم گزارش شده است.
اما آنچه در آمارها کمتر به آن توجه شده است میزان ابتلای به بیماری و درگیری زنان نسبت به مردان بوده است، آمارهای دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نشان میدهد میزان جان باختن زنان بر اثر ابتلا به ویروس کرونا نسبت به مردان رشد چشمگیری داشته است.
مطابق این آمار در اسفند ماه سال ۹۹ در استان هرمزگان مجموعا ۲۸ نفر جان خود را بر اثر ابتلا به ویروس کرونا از دست دادهاند که از این میزان، ۱۵ نفر مرد(۵۴ درصد) و ۱۳ نفر(۴۶ درصد) نیز زنان بودهاند.
اما در فروردین ماه سال جاری آمارها نشان میدهد از اول فروردین تا ۲۹ این ماه مجموعا در استان هرمزگان ۴۹ نفر جان خود را از دست دادهاند که نشانگر افزایش چشمگیر مرگ و میر در این استان است.
از این ۴۹ مورد فوتی، ۱۴ نفر مردان(۲۹ درصد) و ۳۵ مورد(۷۱ درصد) نیز زنان بودهاند که نشانگر افزایش میزان مرگ و میر در بین زنان استان است.
متوسط سن زنان جان باخته در استان ۶۵ سال بوده اما در بین آنها زنانی با سن کم نظیر ۳۴ ساله نیز دیده میشود و متوسط سن مردان فوت شده نیز ۶۴ سال بوده است که این آمارها حکایت از خطرپذیری بیشتر بانوان نسبت به مردان دارد.
نمیتوان برای این آمار علت دقیقی بیان کرد اما آنچه مشخص است میزان دورهمیها و مراسمات عزا و عروسی در پدید آمدن این آمار و ابتلای بانوان نقش مهمی ایفا کرده است، از این رو شهروندان بایستی برای حفظ سلامتی خود و عزیزانشان از برگزاری هرگونه تجمع و دورهمی در شرایط کنونی بپرهیزند.
زنان نیز باید با توجه به تأثیرپذیری بیشتر و احتمال مرگ و میر افزونتر نسبت به مردان، باید میزان رعایت اصول و پروتکلهای بهداشتی را افزایش دهند تا به سلامت خود و افراد مسنتر کمک کنند