عیسی برخورداری معاون تعاون روستایی هرمزگان گفت: برداشت پیاز در هرمزگان از دی ماه آغاز شده اما بخشی از برداشت هرمزگان در هفته های اخیر با برداشت محصول پیاز در جنوب استان کرمان همزمان شده و لذا بازار کشش خرید را از دست داده و قیمت بسیار پایین آمده است.
وی افزود: برای کمک به کشاورزان و به منظور حمایت از تولید، خرید تضمینی پیاز از فردا صبح ۳۱ فروردین ماه در هرمزگان آغاز می شود و مراکز تعاون روستایی در هشتبندی، سرزه شمیل، سرزه رضوان و درتوجان آماده خرید تضمینی محصول پیاز کشاورزان هرمزگانی با نرخ مصوب هر کیلو ۵ هزار و ۶۵۷ تومان است.
برخورداری ابراز امیدواری کرد که در خرید تضمینی پیاز حدود ۷ تا ۱۲ هزار تن محصول خریداری شود.
نرخ خرید تضمینی منطقی نیست
کشاورزان هرمزگانی می گویند که نرخ تعیین شده برای خرید تضمینی به مبلغ ۵۶۵۰ تومان توجیهی ندارد و حتی پول کارگر و توری برداشت پیاز را هم جوابگو نیست. چرا که کشاورزان فقط بذر را کیلویی ۳۲ میلیون تومان خریداری کرده اند و این رقم حتی پول بذر را هم جبران نمی کند.
به گفته کشاورزان هرمزگان، نرخ کرایه حمل محصول نیز تا مراکز مصرف اصلی در کشور بسیار بالاست و همین مسأله سبب شده تا کشاورزی در هرمزگان زمین گیر شود.
ابویار یکی از کشاورزان می گوید: استاندار خودش کشاورز زاده است و با مشکلات بخش کشاورزی آشنایی دارد و انتظار است که نرخ خرید تضمینی پیاز را منطقی کند به طوری که کفاف هزینه های برداشت را بدهد.