فرمانده انتظامی شهرستان میناب با بیان اینکه پویش کودکان سایبری با هدف صیانت از کودکان در فضای مجازی و افزایش آگاهی والدین و پیشگیری از وقوع جرم است و همچنین کاهش شکاف دیجیتال با فرزندان و افزایش ایمنی کودکان در شبکههای اجتماعی داخلی و خارجی برگزار میشود، عنوان کرد: والدین باید بدانند کودکان را در فضای مجازی تنها نگذارند و گوشی تلفن همراه را بهصورت آزادانه در اختیار آنها قرار ندهند.
وی خاطرنشان کرد: پلیس فتا در مدارس، ادارات و سازمانها و بسیاری از اماکن، آسیبها و تهدیدات فضای مجازی و راهکارها و روشهای پیشگیری از جرایم سایبری را بهصورت چهره به چهره آموزشهای لازم را ارائه نموده است.
سرهنگ قاسمی افزود: شایعترین جرایم سایبری شهرستان میناب برداشتهای اینترنتی، کلاهبرداری رایانهای و هتک حیثیت و نشر اکاذیب میباشند که در حوزه کشف جرایم سایبری امسال بیش از ۹۰ درصد کشف داشتهایم. از ابتدای سال جاری نیز تعداد ۲۰ نفر مجرم سایبری دستگیر کردهایم و نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از ۱۵ درصد رشد جرایم داشتهایم.
این مقام انتظامی افزود: کلاهبرداری از طریق دریافت وام فوری و یا فروش امتیاز وامهای ازدواج و فرزندآوری و غیره، لینکهای ارسالی با محتوای سهام عدالت، ابلاغیه الکترونیکی، بسته معیشتی و مراجعه مامور اداره پست درب منزل از دیگر جرایم شایع میباشند و مردم باید به یاد داشته باشند که پرداخت بیعانه جهت خرید اقلام و لوازم یا فروش خودرو و موتورسیکلت از برنامههای شیپور و دیوار به فروشنده اطمینان نکرده و تا زمانی که کالا یا وسیله نقلیه را مشاهده نکردهاند از واریز هرگونه وجه خودداری نمایند.
سرهنگ قاسمی در پایان توصیه کرد: هرگز لینک پیامکهای ارسالی مشکوک را باز نکنند و اگر مبلغی از آنان توسط اینگونه لینکها کسر شد سریعا میتوانند از طریق تماس با فوریتهای سایبری با شماره ۰۹۶۳۸۰ و یا مراجعه به سایت پلیس فتا بهصورت شبانهروزی گزارش نمایند.