محمدرضا شیخزاده مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان اظهار داشت: از ابتدای فصل برداشت لیمو ترش تاکنون بیش از ۱۰۰ هزار تن از این محصول از سطح ۱۵ هزار هکتار از باغهای استان برداشت شده است.
وی با اشاره به تداوم عملیات برداشت تا پایان شهریور، افزود: برآورد میشود مجموع برداشت لیمو ترش در سال جاری به بیش از ۳۰۰ هزار تن برسد.
شیخزاده با بیان اینکه شهرستانهای رودان، میناب و بندرعباس بیشترین سطح زیر کشت لیمو ترش را به خود اختصاص دادهاند، گفت: ارقام کشتشده این محصول در هرمزگان شامل لیمو ترش محلی، لیسبون و پرشین لایم است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان همچنین خاطرنشان کرد: لیمو ترش تولیدی استان علاوه بر تأمین نیاز بازار داخلی، به استانهایی نظیر تهران، کرمان و فارس نیز ارسال میشود.
وی با اشاره به اجرای طرحهای جدید برای مقابله با گرمای شدید، گفت: در حال حاضر بیش از ۷۰ هکتار از باغهای استان تحت پوشش سایبان (نتهاوس) قرار گرفتهاند؛ این طرحها با هدف کاهش تنش گرمایی، افزایش عملکرد و بهبود کیفیت محصول در حال اجرا هستند.
شیخزاده با توجه به روند افزایش دما و تغییر اقلیم در سالهای اخیر، به باغداران توصیه کرد: باغها را به صورت متراکم و در زیر سایبان احداث کنند تا از آسیبهای ناشی از گرما و تنشهای محیطی جلوگیری و بهرهوری محصول افزایش یابد.