مسعود بارانی در کمیته مدیریت صید شیلات هرمزگان با اشاره به ممنوعیت صید همه آبزیان در زمان دریابست افزود: براساس برنامه ریزیهای انجام شده این طرح قبل از شروع فصل صید میگو و در صیدگاههای شرق جاسک تا برکه سفلین در شهرستان بندرلنگه انجام میشود.
اصطلاح دریابست در واقع به حالت تعلیق در آوردن فعالیت ماهیگیری و صیادی در زمان و مکان خاص برای حفظ و پایداری ذخیره و کاهش فشار صید بی رویه بر ذخیره آبزیان است.
وی گفت: با اجرای طرح دریابست و با توجه به عدم دریاروی شناورهای صیادی امکان تخلف شناورهای صیادی به کمترین حد ممکن میرسد و نقش بسزایی در کاهش فشار بر ذخایر آبزیان دارد.
مدیرکل شیلات هرمزگان با اشاره به همکاری استانداری، نیروهای نظامی و انتظامی، پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان و همه نهادهای مرتبط در اجرای این طرح، بیان کرد: در مدت اجرای آن در صورت مشاهده کوچکترین تخلف در کمیسیون رسیدگی به تخلفات صیادی و محاکم قضایی با متخلفان برخورد خواهد شد.
بارانی حفاظت از مولدین و نوزادان آبزیان در صیدگاه ها، کاهش فشار صید و جلوگیری از فعالیت صید غیرمجاز، اجرای عدالت برای سهم دهی به صیادان قانونی، ایجاد شرایط آرامش در صیدگاه ها، افزایش راندمان صید بعد از اجرای طرح،ترمیم ذخایر و فرصتی برای احیای نسل انواع آبزیان را از مهمترین مزایا و اهداف اجرای این طرح عنوان کرد.
به گفته وی؛ شیلات هرمزگان همه ساله با توجه به فصل تخم ریزی آبزیان به ویژه گونههای ارزشمند در فصل بهار، بر اساس اعلام نظر تعاونی های صیادی و پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان ممنوعیت صید اعمال میکند.
با وجود ۳۵ هزار نفر صیاد و چهار هزار و ۵۰۰ فروند شناور صیادی در استان هرمزگان، این استان به عنوان قطب صید و صیادی کشور و دارای عنوان بزرگترین جامعه صیادی و رتبه اول صید و صیادی کشور مطرح است.
فصل صید میگو در هرمزگان هرساله از اواسط مهر آغاز می شود و به مدت ۴۰ روز ادامه دارد.
این استان با صید سالانه بیش از ۳۲۱ هزار تن انواع آبزی رتبه نخست صید ساحلی در کشور را در اختیار دارد.