کیانوش عارفی ، معاون اداره کل هواشناسی هرمزگان اظهار داشت: این ناپایداریهای از بعد از ظهر شنبه تا روز دوشنبه تداوم خواهد داشت و رگبار باران و رعد و برق با احتمال تگرگ و تندباد لحظهای از مخاطرههای آن است.
وی بیان کرد: بالا آمدن سطح آب رودخانه ها و احتمال سیلابی شدن رودخانههای فصلی وجود دارد و مناطق شرقی هرمزگان بهخصوص شهرستانهای جاسک، سیریک و بشاگرد و نقاطی از شهرستانهای میناب و رودان و ارتفاعهای هرمزگان از آن متأثر میشوند.
معاون اداره کل هواشناسی هرمزگان اشاره کرد: اختلال در همه فعالیتهای دریایی، آسیب به تأسیسات ساحلی و فراساحلی و بالا آمدن آب در مجاورت سواحل از آثار این شرایط است و دریای عمان و سواحل جاسک و سیریک بیشترین تأثیرپذیری را خواهند داشت.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان گفت: روستاهای در معرض خطر سیلاب و بالا آمدن آب دریا در پی توفان حارهای «شاهین»، تخلیه اضطراری میشوند و این موضوع به فرمانداران جاسک و سیریک تاکید شده است.
وی افزود: ستادهای بحران شهرستانهای شرق هرمزگان از روز گذشته فعال شدهاند و این شهرستانهای درحالت آماده باش قرار دارند.
حسن زاده ادامه داد: همچنین شناورها اجازه تردد در دریای عمان را نداشته و بایستی تا اطلاع بعدی در ساحل پهلو بگیرند و دریا بسته شده است.
اطلاعیه ای هواشناسی
سازمان هواشناسی کشور در اطلاعیه ای اعلام کرد: براساس آخرین خروجی مدل های پیش یابی پیش بینی می شود سامانه کم فشار حارهای صبح جمعه در موقعیت شمال شرقی به چرخنده حاره ای تبدیل شود و به سمت شمال غرب و آب های دریای عمان حرکت کند.
بر اساس این اطلاعیه از روز جمعه تا روز یکشنبه وزش باد شدید، افزایش ارتفاع موج در مناطق دور از ساحل تا ۶ متر و در مناطق ساحلی بین ۲ تا ۳ متر، بارش شدید باران و رعدو برق به ویژه در مناطق دور از ساحل بیش از ۳۰۰ میلیمتر پیش بینی می شود که بر اساس آن غرق شدن شناورهای تجاری و صیادی، آسیب دیدن شناورهای مستقر در بنادر صیادی و تاسیسات ساحلی و فراساحلی، از بین رفتن قفس های پرورش ماهی و تورهای صیادی، وقوع سیلاب ساحلی و بالا آمدن سطح آب در مجاورت سواحل امکان دارد.
در این اطلاعیه ممنوعیت تمام فعالیتهای دریایی، اتخاذ تمهیدات لازم توسط فعالان دریایی برای پیشگیری از خسارت، پیگیری اخبار هواشناسی و هشدارهای رسمی صادره توسط سازمان هواشناسی کشور توصیه شده است.