علی رنجبر رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان میتاب از بازدید و صدور اخطاریه زیست محیطی به کارخانه پودرماهی خبرداد.
وی اعلام کرد که این اخطاریه به دلیل تخلفات مختلفی از جمله عدم انجام خوداظهاری دورهای، غیراستاندارد بودن سیستم انتقال پساب و همچنین غیرفعال بودن سیستم بوسوز جهت جلوگیری از انتشار بو به محیط اطراف صادر شده است.
از زمان راهاندازی شرکتها و کارگاههای فرآوری پودر ماهی در شهرهای ساحلی استان هرمزگان، بهویژه قشم، بندرلنگه و میناب، میزان آلودگیهای زیستمحیطی بهطور چشمگیری افزایش یافته است.
بوی نامطبوع و تعفن ناشی از فعالیت این کارخانهها زندگی را برای ساکنان مناطق اطراف به شدت دشوار کرده است؛ تا آنجا که دراین چند سال برخی از ساکنان اطراف این کارگاهها از سر ناچاری قید خانه و کاشانه شان را زده اند و به شهرهای دیگر مهاجرت کرده اند.
فعالیت این کارخانهها در نزدیکی شهرهای ساحلی، علاوه بر انتشار بوی زننده، با معلقاتی همراه است که منشأ آنها لاشههای فاسد و متعفن ماهی است. این آلایندهها سبب بروز بیماریهای ریوی و تنفسی بهویژه در کودکان شده و هزینههای درمانی زیادی را به شهروندان تحمیل میکند.
از سوی دیگر، حمل غیراصولی و بدون پوشش مناسب ریزماهی به سمت این کارگاهها، موجب نارضایتی شدید مردم بهویژه در منطقه شیبکوه بندرلنگه شده است. شهروندان هشدار دادهاند که این وضعیت نهتنها بوی بد، بلکه خطر بروز حوادث در جادهها را نیز بهدنبال دارد.
شدت بوی بد کارخانهها به حدی رسیده که با وجود فاصله آنها از مناطق شهری، تقریباً تمام بخشهای شهر درگیر آن هستند. بسیاری از مردم معتقدند که دیگر امکان سکونت در این مناطق وجود ندارد و تنها چاره را در مهاجرت یا خانهنشینی میبینند.
در سالهای گذشته، اداره محیط زیست بارها نسبت به آلودگیهای این کارخانهها هشدار داده و اخطاریه صادر کرده است. با این حال، شرکتهای متخلف علیرغم دریافت اخطارهای متعدد، تاکنون اقدام مؤثری برای رفع مشکلات انجام ندادهاند.
دهها کارخانه کنسرو ماهی و تولید لبنی و کنسرو در هرمزگان تعطیل شدند.و البته استانهای دور افتاده از دریا . در صنعت ماهی و خرما شروع کردند به کار.
این یک مافیا است که میخواهد هرمزگان از تولیدات خود استفاده نکند.